Groenlunch: Eten we in 2023 allemaal vegan?
Iedereen heeft de afgelopen jaren kunnen zien dat het aanbod in de supermarkt is veranderd. De schappen vullen zich met vegan alternatieven, van sojaburgers tot havermelk. Herken jij bij jezelf ander voedselgedrag? In hoeverre maken we bewuste keuzes in ons voedselpatroon? Doen we dat om de klimaatverandering tegen te gaan en de groeiende wereldbevolking te kunnen voorzien van voldoende eiwitten, of kiezen we voor onze gezondheid? Wat zijn de voordelen en nadelen van plantaardig en dierlijk voedsel voor onze gezondheid? En zijn er nog andere eiwit-alternatieven? Tijdens de GroenLunch op 30 oktober krijg je antwoord op deze vragen.
De sprekers voor deze lezing zijn Martina Sura, Lector Eiwittransitie bij Hogeschool Van Hall Larenstein en diëtist Paulien Kruiper. Voorzitter tijdens de lezing is Hans Revier, voorzitter van het bestuur van de Friese Milieu Federatie.
Programma GroenLunch
De vorm van deze GroenLunch is net even anders dan je (mogelijk) gewend bent. We beginnen de lezing met enkele stellingen, waar we graag jullie mening over willen weten. Daarna zal Martina vertellen over de impact van vleesconsumptie op ons klimaat en milieu. Want dat het veel impact heeft is duidelijk, maar wat betekent dat concreet? En wat is eigenlijk gezond voor ons als mens? Hier kan Paulien meer over vertellen. Vervolgens vertelt Martina over mogelijke en innovatieve microbiële eiwitbronnen. Zo gebruikt ze fermentatie om mycoproteïnes te maken aan.
Bij de afsluiting zoeken we weer interactie met het publiek op! Martina en Paulien gaan met jullie in gesprek over wat voor jullie een goede mix is tussen de verschillende eiwitbronnen.
Praktische informatie
Locatie: Hogeschool Van Hall Larenstein
Adres: Agora 1, Leeuwarden
Thema: Eiwittransitie: Eten we in 2030 allemaal vegan?
Datum: maandag 30 oktober 2023
Tijdstip: Van 12.00 uur tot 13.00 uur
Aanmelden voor dit gratis event
Kom je ook?
Deze lezing biedt een kans om meer te leren over de eiwittransitie, waarbij we zullen stilstaan bij de wetenschappelijke, voedingsgerelateerde en maatschappelijke aspecten van deze ontwikkeling. Laten we ons samen verdiepen in hoe we onze eetgewoonten kunnen aanpassen voor een duurzame én gezonde toekomst.
Meer over deze lezing van de Friese Milieu Federatie en de sprekers lees je hier. Tot maandag 30 oktober!